Maarif Okullarında 23 Nisan Coşkusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Maarif Okullarında 23 Nisan Coşkusu
Abone ol
Maarif Okulları, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında dünyanın dört bir yanındaki okullarda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu özel gün, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan’da Maarif öğrencilerinin gerçekleştirdiği programlarla eğlenceli görüntülere sahne oldu.

TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği için Güney Afrika, Pakistan ve Venezuela’dan ülkemize gelen Maarif Okulları öğrencilerimiz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara Valisi Vasip Şahin ve TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı tarafından kabul edildiler.

Ziyaretlerin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen ve 29 ülkeden 500 misafir çocuğun katıldığı programa katılan öğrencilerimiz, ülkelerinin geleneksel gösterilerini sergilediler.

 

Almanya

Türkiye Maarif Vakfı Almanya Temsilciliği olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda T.C. Köln Başkonsolosluğunun çocuk şenliği ve kortej yürüyüşüne katılım sağlandı. Maarif okul öncesi anaokulu sınıfının sahne gösterisi yaptığı anlar seyircilerden büyük alkış aldı.

 

Afganistan

Afganistan'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Maarif Vakfı Afgan-Türk Okulları öğrencilerinin coşkulu gösterileriyle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'nde tören düzenlendi.

Türk bayrağı ve kırmızı-beyaz balonlarla donatılan Kabil Büyükelçiliğindeki törene, Afganistan'daki Türk kurumlarının temsilcileri ile TMV öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Askeri Ateşe Levent Polat ve Eğitim Müşaviri Cengiz Aydemir günün anlamına dair konuşmalar yaptı.

TMV Afgan-Türk Okullarında eğitim alan 60 öğrenci ise Türkçe ve Farsça şarkılar söyledi, şiirler okudu. Yöresel kıyafetler giyen öğrencilerin koreografisi izleyicilerin beğenisini kazandı.

Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ve Misyon Şefi Cenk Ünal, makam koltuğunu TMV öğrencilerine devretti.

Törenin ardından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

Senegal

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Maarif İba Der Thiam okulunda bir dizi etkinlik düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti'nin Dakar Büyükelçisi H. Nur Sağman, çok sayıda davetli hazır bulundu. Etkinlikte öğrenciler yöresel danslarını davetlilerin katılımıyla sergilediler. Gösteriler Türkçe ve diğer dillerde gerçekleştirildi.

Gana

Türkiye Cumhuriyeti Gana Büyükelçisi Hüseyin Güngör, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Uluslararası Maarif Okulu 4'üncü sınıf öğrencilerini makamında ağırladı. Farklı milletlerden oluşan öğrenci grubu büyükelçimizle verimli bir sohbet gerçekleştirdi. Heyecanı gözlerinden okunan öğrenciler, hediyeleri için büyükelçiye teşekkür ettiler.

 

Romanya

Romanya Uluslararası Maarif Okullarında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, geleneksel çocuk oyunları şenliği ve Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği’nin ortak programıyla zirveye ulaştı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Romanya Maarif Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği, bu yıl da renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Çocuklar, oyunlar aracılığıyla eğlenceli zaman geçirirken, Romanya ve Türkiye kültürlerinin birbirleriyle buluştuğu anlamlı bir etkileşim yaşandı.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği’nin ev sahipliğinde Büyükelçilik binasında düzenlenen ortak programımıza Romanya’dan çeşitli okullardan çocuklar da davet edildi.

 

Moritanya

Türkiye Cumhuriyeti Nuakşot Büyükelçisi Prof. Dr. Burhan Köroğlu 23 Nisan Geleneksel Türk Oyunları Şenliği vesilesiyle Maarif Öğrencilerle bir araya geldi.

 

Gürcistan

Türkiye Maarif Vakfının (TMV) Gürcistan Uluslararası Maarif Okullarında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

TMV Gürcistan Uluslararası Maarif Okullarının, başkent Tiflis'teki Lisi Kampüsü'nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Türkiye ile Gürcistan bayrakları, kırmızı ve beyaz balonlarla süslenen kampüste düzenlenen programa, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Ali Kaan Orbay, TMV Gürcistan Temsilcisi Ali Sedat Aslan, okul yetkilileri, Gürcistan'daki Türk kurumların temsilcileri, Türk iş insanları, öğrenciler ve velileri katıldı.

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseden oluşan kampüsteki program, İstiklal Marşı ve Gürcistan milli marşının okunmasıyla başladı.

Yaklaşık bir saat süren öğrenci sunumlarından sonra, üzerinde dileklerinin yazılı olduğu renkli balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Etkinlik kapsamında düzenlenen yarışmalarda da Marnueli ve Tiflis okullarının öğrencileri çeşitli spor dallarında yarıştı. Yarışmaların ardından dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Programda öğrenciler pamuk şekerler yiyerek resimler yaptı ve sinema salonunda film izledi.

 

Avusturya

Türkiye Cumhuriyeti Viyana Başkonsolosluğu önderliğinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına, Avusturya Maarif Vakfı öğrencileri tarafından oluşturulan müzik korosu ile katıldı.

Çocuk Korosu “Kırlara Doğru, Bak Postacı Geliyor, Gel Bize Katıl Bize, 23 Nisan” şarkılarını seslendirdiler.

 

Fransa

Colmar Okul Aile birliği Derneği tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlama etkinliğine Colmar anasınıfı öğrencileri de katkıda bulundular.

Fransa'nın çeşitli şehirlerinde bulunan anasınıfı Maarif öğrencileri bu şehirlerde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenlerine katılarak gösteriler gerçekleştirmişlerdir.

 

Sırbistan

Uluslararası Maarif Okulları Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.  Şarkı söyleme, dans etme, folklor ve oyunculukla dolu eğlenceli bir program düzenlendi. Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy Maarif Okullarını ziyaret ederek öğrencilerle birlikte dünyadaki Maarif okullarına dostluk ve sevgi mesajı gönderildi.

 

Somali

Somali'de KM4 ve Benadir Kampüslerimizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrencilerin çeşitli oyunlar, gösteriler ve eğlenceli etkinliklerle hünerlerini sergilediler.

 

Kongo Demokratik Cumhuriyeti

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Kinşasa Kampüsünde Maarif öğrencisi Gamaliel bir günlüğüne okul müdürü oldu.

 

Irak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen bir dizi etkinlikle Zeyyune ve Mansur Kampüs’ler de Konferans Salonunda kutlandı. Kutlama etkinliğinde Irak Kültür ve Sanat İşleri Müsteşarı Dr. Kays el-Karalûsî, Bağdat Maarif Okulları Zeyyune Kampüsü Türk ve yerel idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Türkçe ve Arapça olmak üzere çift dilli olarak gerçekleştirilen programda şarkılar söylenerek şiirler okundu, halk oyunları gösterileri sunuldu. Törene katılan öğrencilere tören sonrasında çeşitli hediyeler takdim edildi. Ayrıca önceki hafta okulda gerçekleştirilen Bilim Festivalinde sergiledikleri projelerle dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Irak'ın Erbil kentindeki Uluslararası Maarif Erbil Okullarında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Maarif Okullarında düzenlenen etkinliğe okul yetkilileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Etkinlik kapsamında öğrenciler müzik eşliğinde yürüyüş, şarkı ve dans gösterileri gerçekleştirdi.

Türkiye Maarif Vakfı Irak Temsilcisi Fahreddin Keskin, yaptığı açıklamada, 23 Nisan Bayramının Türkiye'de birçok ülkeden katılan çocuklarla birlikte kutlandığını, Türkiye Maarif Vakfı olarak da 52 ülkede bayrama ilişkin etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Erbil'deki programa eş zamanlı olarak Bağdat'ta da 23 Nisan etkinliği yaptıklarını belirten Keskin, "Güzel bir program oldu, çocuklarımız eğlendiler ve tam bir çocuk bayramı havasında bayram yapıldı." ifadelerini kullandı.

 

Etiyopya

Addis Ababa-Sarbet, Yeka ve CMC Okulların katılımları ile Sebeta Okulu ev sahipliğinde yapılan ortak program ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları gerçekleştirildi. Programa başta T.C Addis Ababa Büyükelçisi Berk Baran olmak üzere Etiyopya’da bulunan Türk kurumların temsilcileri, Etiyopya’nın önde gelen kişileri ile birlikte veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Azerbaycan

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğince düzenlenen programa, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, Bakü Uluslararası Maarif Okulu öğrencilerinin müzik ve dans gösterileriyle devam etti. Programda öğrencilerin 23 Nisan'la ilgili resimlerinin yer aldığı sergi de gezildi.

 

Kamerun

Kamerun'un başkenti Yaounde'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

Türkiye'nin Yaounde Büyükelçisi Volkan Işıkçı'nın ev sahipliğinde, büyükelçilik konutunda gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda davetli katıldı.

Kutlama programı, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Işıkçı'nın konuşmasının ardından, Türkiye Maarif Vakfına ait okulların öğrencileri Türkçe ve yerel müzikler eşliğinde dans gösterisi sundu.

Program, palyaçoların etkinliğe katılan çocukları eğlendirmesiyle sona erdi.

 

Güney Afrika

CAPE Güney Afrika Cumhuriyeti'nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Johannesburg ve Cape Town şehirlerinde etkinlikler düzenlendi.

Johannesburg Uluslararası Maarif Okulu'nda düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş'la birlikte Büyükelçilik görevlileri, Türk kurumlarının temsilcileri, okulun öğrencileri ve veliler katıldı.

Öğrenciler 23 Nisan'ı oyunlar oynayarak ve şarkılar söyleyerek kutladı.

 

KKTC

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maarif okulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında coşkulu etkinliklere ev sahipliği yaptı. Öğrenciler, bayram ruhunu yansıtan renkli etkinliklerle hem eğlendi hem de milli ve manevi duygularını güçlendirdi.

Okulun bahçesinde düzenlenen törende okul korosu, çocuk şarkılarını gururla söylerken, halk oyunları ve dans gösterileriyle renkli anlara imza attılar. Bayraklarla donatılan okul binası ve öğrencilerin giydiği birbirinden renkli kıyafetler, kutlamalara ayrı bir anlam kattı.

Okulda düzenlenen oyun etkinliklerde halat çekme, elma yeme yarışması, kaşık ile yumurta taşıma, çuvalla zıplama gibi geleneksel oyunlar oynandı.

 

Pakistan

Pakistan’daki Pak-Türk Maarif Okulları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Türkçe öğretmenlerinin öncülüğünde düzenlenen etkinliklerde, çocuklar her iki ülkenin halk oyunlarını sergiledi ve Türkçe şiirler ile koro halinde Türkçe şarkılar seslendirdi. Ayrıca, öğretmenlerin de katılımıyla mendil kapmaca gibi Türk geleneksel oyunları oynandı. Öğrenciler, Gazze başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki çocuklar için barışı simgeleyen balonları gökyüzüne bıraktı. Lahor'daki okullarda gerçekleştirilen etkinliklere ikinci konsolos Esra Saltık katılım sağlarken, Karaçi'deki etkinliğe Başkonsolos Cemal Sangu katıldı.

 

 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
T3 Vakfı’ndan 18 İlde Bayram ZiyaretiÖnceki Haber

T3 Vakfı’ndan 18 İlde Bayram Ziyareti

TRT 46. Uluslararası 23 Nisan Çocuk ŞenliğiSonraki Haber

TRT 46. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenl...

Yorum Yazın

Öğretmenler Odası Buluşmalarının 10'uncusu Diyarbakır'da Gerçekleşti
Mülakat Ya Kalkacak Ya Kalkacak!
Bosna Hersek’e gitmeye hak kazananlar açıklandı
Kamp Liderliği Başvuru Sonuçları açıklandı
Üniversite daire başkanlarına makam tazminatı ödenmelidir
‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ yeni müfredat taslağı değerlendirmemizi tamamladık
Öğretici: Memur Ve Emekliler Enflasyona Yenik Düştü
Temmuzda memurlara yüzde kaç zam bekliyorsunuz?
Fahiş Fiyat Ve Stokçuluk Cezalarının Artırılmasını Da İçeren Kanun Teklifi TBMM’de
Öğretmenlerin Deprem Öncesinde Görev Yaptıkları İllere İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvurusu Açıldı
2018 Yılından İtibaren Sınavsız Ataması Yapılan Tüm Şube Müdürlüğü Atamalarını İptal Ettirdik
Sosyal Becerileri Geliştirme Eğitimi
Dijital Medya Okuryazarlığı Eğitimleri
Solve For Tomorrow Projesi Çevrim İçi Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimi
Okul Sporları Duyuruları
2024 KPSS başvuru kılavuzu yayımlandı
Kariyer Mi Önemli? Sayın Cumhurbaşkanının Sözünün Havada Kalması Mı Önemli?
Ekonomiye Emekçi Gözüyle Bakış Şarttır
Alım Gücünü Artırmak İçin Refah Payı Verilmesi Şarttır
Memurlar Temmuzda Ne Kadar Zam Alacak?