Muğla Büyükşehir ve MARKO’dan birlikte üretim imzası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muğla Büyükşehir ve MARKO’dan birlikte üretim imzası
Abone ol
Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (MARKO) sürdürülebilir kırsal kalkınma ve işbirliği için imzaları attı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (MARKO) sürdürülebilir kırsal kalkınma ve işbirliği için imzaları attı.

 Verimli toprakları, başat ürünleri ile Türkiye’nin en önemli tarım kentlerinden biri olan Muğla’da Büyükşehir Belediyesi kooperatiflerle işbirliği yapmaya, üreticinin yanında olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ve Marmaris ilçesinde faaliyet gösteren Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (MARKO) kırsal kalkınmaya destek olmak için imzaları attı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Cengiz Akdeniz’in imzaladığı protokol ile Sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması için Marmaris İlçesi Çamlı Mahallesinde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi taşınmazında bulunan yapıda kooperatif işletmesi açılacak. Ayrıca Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde üretilen tıbbi bitkilerin tanıtılması, satılması, işlenmesi kooperatifle birlikte yapılacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (MARKO) arasında imzalanan protokolde konuşan Marmaris Çamlı Mahallesi Muhtarı ve Kooperatif ikinci başkanı Kerim Ekinci köylerine Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi açılmasının gelecek nesiller ve Cumhuriyet’in 100.yılında çok önemli bir hizmet olduğunu, bu bahçenin yeni nesillerin bitkileri tanıması için bir eğitim yuvası olacağına inandığını söyledi.

Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı (MARKO) Cengiz Akdeniz ise Marmaris’te Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi kurmanın büyük bir hayalleri olduğunu söylerken, bu hayallerinin Büyükşehir Belediyesi sayesinde gerçekleştiğini, Muğla’nın 150 çeşit tıbbi aromatik bitkinin yetişme alanı olduğunu aktarıp, Tıbbi Aromatik bitkiler bahçesi ile bu mirası geleceğe bırakacaklarını bilimle ilerleyeceklerini belirtti.

 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 2023 yılının tarım ve hayvancılığın yılı olacağını söyledi ve Muğla’da kooperatiflerle güç birliği, iş birliği içerisinde birlikte üretmeye devam edeceklerini belirtti. Başkan Gürün; “2014 yılında Büyükşehir olan Muğla’mızda diğer hizmetlerimizde olduğu gibi tarımda da birlikteliği sağlamak, güç birliği yapmak için çalışmalarımızı başlattık. Muğlamız bereketli toprakları ile ülkemizin çok önemli tarım kentlerinden biri. En önemlisi de benim Muğlalım çok çalışkan ve yeter ki önü açılsın. İmkan verildiğinde başaramayacağımız hiçbir şey yok. Özellikle üretimin ana aktörü kadınlarımıza çok güveniyoruz. Tarım ve hayvancılıkta en büyük pay sahibi emekçi kadınlarımızdır. Türkiye’de ilk olan ve kooperatiflerimizi tek çatı altında toplayan Güç Birliği’mizi de kurduk. Bereketli topraklarımıza ürettiğimiz ürünleri ham olarak değil işleyerek, paketleyerek aracılar olmadan tüketiciye ulaştıracak ve üreten köylümüzü tekrar milletin efendisi yapacağız. Bugün attığımız imzalarla da Marmaris Tıbbi Aromatik Bitkiler tesisimiz bir üretim merkezi özellikle de yaz aylarında misafirlerimizin uğrak yeri olacak. Biz hazırız, güçlü bir kadromuz var. 2023 yılı tarım ve hayvancılığın yılı olacak” dedi.

Kaynak:IGFA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakanlıklardan işitme ve konuşma engelli bireyleri sevindiren projeÖnceki Haber

Bakanlıklardan işitme ve konuşma engelli...

Amatör kulüplere İBB sürpriziSonraki Haber

Amatör kulüplere İBB sürprizi

Yorum Yazın

Türk Eğitim Sen Okul ve Kurumlarda Güvenlik Kameralarının Mevzuata Uygun Kullanımı İçin Talepte Bulundu
Bakan Tekin: ”Öğretmene şiddet hadiselerine yönelik idari ve adli süreçlerin takipçisi olacağız”
“Öğretim Programlarının Değerler Yönünden İncelenmesi: Tespit ve Öneriler” raporumuzu kamuoyuyla paylaştık
Dilimizde tüy bitti; Öğretmenle birlikte kaybettiğimiz, toplumun geleceğidir
Öğretmene yapılan bu zorbalığın hesabını soracağız
Müfredatta Ortak Akıl önerilerinizi bekliyoruz
42 farklı ilde, DENEYAP Teknoloji Atölyeleri tarafından düzenlenen Eğitmenlik Başvuru Alım Süreci Başladı!
3 Adım Soru Bankası
Boğazlardan Mostar’a 
Öğretmen Atamaları İhtiyaca Göre Belirlenmeli, Atamalarda Mülakat Uygulamasına Son Verilmelidir!
Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı Protesto Etti
Öğretici: İyi Öğretmenleri Öğrencileri İle Buluşturmanın Yolu Mülakat Olamaz!
Erken Çocukluk Aylık Aile Eğitim Bülteni Yayımlandı
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavların Sonuçları Açıklandı
Açık Öğretim Kurumları 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 3. Dönem Yazılı Sınav Duyurusu ile 3. Dönem e-Sınav Duyurusu
Okul Sporları Duyuruları
Üretken Yapay Zeka ile Etkili Ders Uygulamaları
Bakan Tekin, Yeni Müfredat Taslağının Yarın Askıya Çıkarılacağını Açıkladı
Öğrencilerin geliştirdiği bu proje ile binalar 8 şiddetindeki depreme dayanıyor
Ara Elaman Teminindeki Sıkıntının Sebebi Egitim-İstihdam İlişkisinin Sağlıklı Kurulamamasıdır