Yasımız Dün Gibi Taze: “6 Şubat Depremleri”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yasımız Dün Gibi Taze: “6 Şubat Depremleri”
Abone ol
Yasımız Dün Gibi Taze: “6 Şubat Depremleri”

Yasımız Dün Gibi Taze: “6 Şubat Depremleri”

Tam bir yıl önce 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilimizi etkileyen 7,8 ve 7,5 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden bir yıl geçti.

18 binden fazla binanın yıkıldığı, 220 binden fazlasının ağır hasar aldığı asrın felaketinde, yitirdiğimiz canların sayısı 50 bini, yaralılarımızın sayısı ise 100 bini aştı.

Hayatını kaybeden on binlerce insanımız arasında Memur-Sen’e bağlı sendikalarımızdan 21 teşkilat yöneticimizi, üyelerimizden ise yüzlerle ifade edebileceğimiz kardeşimizi yitirdik.

Yıkıma uğrattığı alan ve etkilediği nüfus itibariyle pek çok devletin siyasi sınırlarından daha büyük olan bu afet hafızalarda “Asrın Felaketi” olarak yer aldı.

Büyük afet karşısında devletimiz tüm imkânlarını bölgeye seferber ederken, aziz milletimiz de yaşadığımız onca acı ve zorluk karşısında millet olma bilinciyle dayanışma ve paylaşma ruhunu ortaya koymuş, tek yürek tek ses olarak yaraları sarmak için olanca gücüyle gayret etmiştir.

Zamanı, mekânı, asırları sallayan bu depremde adeta gök çatırdadı, yer yarıldı. Sadece toprak değil 85 milyon hep birlikte sarsıldı. Aziz vatanın; suyu, toprağı, havası, güneşi yetim ve öksüz kaldı. Millet olarak acıyı, kederi yüklendik, birbirimize tutunduk, dayanışmayla yerde kalanı kaldırdık.

Depremin gerçekleştiği dakikadan itibaren Memur-Sen olarak, tarihsel sorumluluğumuz, milletimize olan aidiyetimiz, vefamız yüksek insani hassasiyetlerimiz ve erdemliler hareketi olmamızın bilinç ve sorumluluğuyla hareket ettik.

Zamanla yarışılan, saniyelerin dahi vazgeçilmez bir öneme sahip olduğu kurtarma çalışmalarına katılmak üzere harekete geçen 270 kişilik Memur-Sen Arama Kurtarma ekiplerimiz AFAD koordinatörlüğünde bölgeye intikal ederek, pek çok canı enkaz karanlığından gün aydınlığına çıkardı.

Kızılay aracılığıyla kan bağışı yapılması ve gönüllülük çağrısında bulunurken deprem bölgesine yakın illerdeki teşkilatları depremden etkilenen illere yönlendirilerek yardım çalışmalarına katılmalarını sağladık. 71 il temsilciliği aracılığıyla acil ihtiyaç malzemelerinin tedarik edilip ulaştırılacağı bir yardım kampanyası başlatarak yaklaşık 160 TIR dan oluşan aynî yardımları, depremin ilk gününden itibaren bölgeye ulaştırdık.

Depremin ilk gününden itibaren barınma ihtiyacının karşılanması için konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımızın Ankara başta olmak üzere tüm konukevi ve sosyal tesislerini depremzedelerin kullanımına açtık.

Mevcut tüm imkânlarımızı ve örgütlü gücümüzü depremzedeler için seferber ettik.

Düzenlenen “Türkiye Tek Yürek” kampanyasına 10 Milyon 576 bin TL nakdi yardımda bulunduk. Memur-Sen bünyesindeki sendikaların Genel Başkanları da bir maaş bağışı kampanyası ile toplamda AFAD’a yaptığımız bağış miktarı 11 Milyon 753 bin TL’ye ulaştı.

Depremzedelerin acil kullanımı için 550 çadırı bölgeye gönderirken, Memur-Sen Kadınlar Komisyonumuz da kadın depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için “Kadın Paketi” kampanyasıyla onlarca TIR yardım malzemesini bölgeye ulaştırdı.

Teşkilatımız milletimizin sabır ve telkini için hatimler indirdi, dualar etti.

Depremde yitirdiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Tedavileri hala devam etmekte olan yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Yüce Allah ülkemize ve milletimize bir daha böyle afetler yaşatmasın.

Memur-Sen Büyük Felaketin Yıl Dönümünde Deprem Bölgesinde

Memur-Sen, geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve 11 ilimizi etkileyen ‘Asrın Felaketi’nin yıl dönümünde deprem bölgelerini ziyaret etti. Hizmet kollarının gerçekleştirdiği ziyaretlerde bölgenin durumu ve kamu görevlilerinin çalışma şartları yerinde incelendi. 

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve birçok ilimizle büyük yıkıma neden olan depremlerin yıl dönümünde bölgeyi ziyaret eden Memur-Sen teşkilatı, gerek bölgedeki vatandaşların gerekse kamu görevlilerinin sorunlarını dinledi. Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları ve yönetim kurullarının gerçekleştirdiği ziyaretlerde son bir yılda yapılan çalışmalar incelenirken bölgede çalışan kamu görevlilerinin talep ve beklentileri not edildi.

Ziyaretlerde; gerek büyüklüğü gerekse deprem bölgesinin nüfus yoğunluğu bakımından insanlık tarihinin en sarsıcı felaketlerinden biri olarak kayıtlara geçen ‘Asrın Felaketi’nin yaralarının sarılması amacıyla Memur-Sen olarak ilk andan itibaren çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Memur-Sen Arama Kurtarma Ekibi’nin depremin gerçekleştiği ilk andan itibaren bölgede faaliyetlerini sürdürdüğü belirtilirken; sonraki dönemde de yardım TIR’ları ve çeşitli kampanyalarla sürecin yakından takipçisi olduğu dile getirildi.

Bölgedeki kamu görevlilerinin talep ve beklentilerinin görüşüldüğü ziyaretlerde; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Yönetim Kurulu’nun yakın zamanda bölgeyi ziyaret ettiği ve konuyla ilgili “Deprem Bölgesindeki Kamu Görevlilerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri” raporunun ilgili makamlarla ve kamuoyu ile paylaşıldığına da vurgu yapıldı.

Depremin yıl dönümünde acıyı ve hüznü paylaştık

Eğitim-Bir-Sen genel başkan yardımcıları, geçen yıl meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde düzenlenen etkinliklere katıldı. 

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 14 milyon insanımızı doğrudan etkileyen, 50 binden fazla insanımızın can verdiği, 100 bini aşkın insanımızın ise yaralandığı depremlerin birinci yıl dönümünde 11 ilimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz ve Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın Adana ve Hatay’da, Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner Gaziantep/Nurdağı’nda, Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aydın Kahramanmaraş’ta, Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman Osmaniye’de, Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz Malatya ve Adıyaman’da depremzedelerle bir araya geldi, vefat edenler için yapılan hatim duası ve mevlit programlarına, Eğitim-Bir-Sen şubeleri tarafından organize edilen toplantılara katıldı. 

Bunun yanı sıra, okulları ziyaret ederek yapılması gerekenleri not eden genel başkan yardımcıları, devam eden sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler. 

Milletimizin onca acı ve zorluk karşısında dayanışma ve paylaşma ruhunu ortaya koyarak, tek yürek ve tek ses olarak yaraları sarmak için ilk andan itibaren olanca gücüyle gayret sarf ettiği asrın felaketi, asrın afeti 6 Şubat depremlerinin birinci yılı vesileyle ivedilikle yapılması gerekenlere bir defa daha dikkat çekiyor ve yetkililere çağrıda bulunuyoruz: 

Deprem bölgesinde çalışma ve hayat şartlarının iyileştirilmesi için ortaya konulan çaba takdire şayan olmakla birlikte, yaraların sarılması adına daha çok emek harcanması gerektiği de aşikârdır. Hem bölgedeki öğretmenlerin hem de yeni atanacak olanların kalıcı konutlara ulaşması öncelikle değerlendirilmelidir. Eğitim çalışanlarının bölgedeki görevlerinin sürekliliğini sağlayacak tedbirler alınmalı, teşvik edici uygulamalara gidilmelidir. 

Depremlerden etkilenen illerin beş ve altıncı derecelerden sayılması için düzenleme yapılmalıdır. Kadroya geçen personele üç yıllık hizmet süresi şartı aranmadan yer değişikliği hakkı tanınmalı, aile bütünlüğüne dayalı yer değişikliği hakkı sağlanmalıdır. Kamu hizmetinin eksiksiz yürütülmesi için tayin, geçici ve sürekli görevlendirme uygulamalarının kapsamı genişletilmelidir. Deprem bölgesindeki kamu görevlilerinin derece yükselmesi iki yılda bir yapılarak hizmet puanının tavandan ödenmesi sağlanmalıdır. 

Bu duygularla, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Allah, tekrarından korusun.  

 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
3600 Ek Gösterge, Hemen Meclise!Önceki Haber

3600 Ek Gösterge, Hemen Meclise!

Türkiye Maarif Vakfı, Kırgızistan’da Robotik Yarışmasına Ev Sahipliği YaptıSonraki Haber

Türkiye Maarif Vakfı, Kırgızistan’da Rob...

Yorum Yazın

İşte kalem kalem tasarruf tedbirleri
17 Mayıs Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (16 Mayıs 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Öğretmenlik Meslek Kanunu Bu Defa Beklentiyi Karşılamalıdır
Ortaöğretim derslerine yönelik 9, 10, 11 ve 12. sınıflar düzeyinde konu özetleri
Dijital Öğrenme Köprüsü
Türkçemizin hazinelerini keşfetmeye devam ediyoruz
Banka Promosyon Anlaşmasının Merkezi(Cumhurbaşkanlığınca) Yapılması İle İlgili Resmî Yazımızı Cumhurbaşkanlığı Makamı’na Gönderdik
Eğitim: 2024 Yılı “eTwinning Kalite Etiketi” Başvuru Süreci
“21. Yüzyılda Türkiye’nin Kültür Seferberliği” kitabı yayında
2024 yılı Gençlik Kampları Ulusal Kamp Dönemi Başvuruları Başladı!
İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirmelerde Belirtilen Görev Süresinin 31 Aralık Olarak Değiştirilmesini Talep Ettik
Ankara 6. İdare Mahkemesi: “%2 Düzenlemesi Nedeniyle Ödenmeyen Toplu Sözleşme İkramiyelerinin, Geçmişe Dönük Olarak Ödenmesi Gerekir.”
İşte Yıl Sonu Faaliyet Haftası Planı ve Sunusu
Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme Ve Yetiştirme Kursları E-Kılavuzunu Yayınladı
İkinci Görev Kapsamında İdareciliğe Atananlar, İl Dışı Tayin İsteyememe Tehdidi Altında Kalmıştır
Teknofest Çeşitli Kategorilerdeki Yarışma Sonuçları Açıklandı!
Okul Sporları Duyuruları
Ortaokul Öğrencileri İçin İlk Kez "Zanaat Okulu" Açılacak
Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM’ye Geliyor! Kanunda yer almasını istediğimiz taleplerimiz için Twitter’dan haykırıyoruz.