Antrenör Eğitim Sistemi Temel (Teorik) ve Uygulama Eğitimi olarak 2 aşamadan oluşmaktadır.

Temel Eğitim uzaktan eğitim modeli ile Anadolu Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yürütülmektedir. Temel Eğitim başvuruları 12-23 Ocak 2026 tarihleri arasında e-Devlet Kapısı-GSB-Spor Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. Başvurularını yapan adayların belirtmiş oldukları e-posta adresine referans numarası iletilecektir. Antrenör temel eğitim ve kayıt yenileme (bütünleme) sınav ücreti ödemelerini referans numaraları ya da Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık numaraları ile 12 Ocak 2026 saat 14:00' dan, 23 Ocak 2026 saat 17:00' a kadar Ziraat Bankası Şube/Atm ve Mobil (Kurumsal Ödemeler/Gençlik ve Spor Bakanlığı Kursiyer ödemeleri) ödeme kanallarından gerçekleştirebilecektir. Temel Eğitim başvuru ücretleri ilk kayıt için 1500 TL, bütünleme başvuruları için 1100 TL'dir.

Temel Eğitimde dijital kitapların yanı sıra, işitsel ve görsel olarak tüm e-öğrenme materyalleri adayların hizmetine sunulacak olup Anadolu Üniversitesi/e-Kampüs eğitim sistemi üzerinden erişim sağlanabilecektir. Temel Eğitimde başarılı olan adaylar ilgili federasyonca açılacak olan uygulama eğitimine katılarak uygulama eğitimi ve sınavından başarılı olmaları halinde antrenör belgelerini alabileceklerdir.

Temel eğitim sınavından başarısız olarak bütünlemeye kalan adayların başarısız oldukları modüllerden, ilk kayıt tarihinden itibaren iki yıl içerisinde yapılacak sınavlara tekrar girebilme hakkı vardır. Daha önceki temel eğitim sınavlarından başarısız olan adaylar için kayıtlar 12-23 Ocak 2026 tarihleri arasında e-Devlet Kapısı-GSB-Spor Bilgi Sistemi üzerinden kayıt yenileme(bütünleme) başvuruları alınacaktır. Bütünlemeye kalan adayların e-Kampüs sistemi içerisinde yer alan eğitim materyallerine erişimi devam edecektir.

Başvuruları onaylanan tüm adayların 2 Şubat - 6 Mart 2026 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Aday İşlemleri Sistemi'ne (http://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/) giriş yaparak sınav kaydı oluşturması gerekmektedir. Sınav kaydı oluşturmak için herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Anadolu Üniversitesi aday işlemleri sistemi üzerinden sınav kaydı yapmayan kursiyerler sınava katılamayacaktır.

2026/1 dönemi sınav tarihi olan 19 Nisan 2026 günü saat 14:00' da tüm adayların sınavları gerçekleştirilecektir.

Antrenör temel eğitim sınavına katılacak adaylara başarılar dileriz.

TEMEL EĞİTİM ÜCRET İADE İŞLEMLERİ HAKKINDA

12.1.2026

Antrenör Eğitim Programı kapsamında düzenlenen Temel Eğitim Sınavı ve Bütünleme Sınavı başvurusunda bulunan kursiyerlerin başvuruları incelenmiş ve başvurusu kabul edilen kursiyer adaylarının onaylama süreci tamamlanmıştır. Onay durumunuzu öğrenmek için e-Devlet/Spor Bilgi Sistemi/Temel Eğitim Başvurularım ekranında görebilirsiniz.

e-Devlet/Spor Bilgi Sistemi/Temel Eğitim Başvurularım ekranından başvurunuzun durumunu kontrol edip iade işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Onay durumunda ‘Onay Var’ yazan kursiyerlerin kesinlikle ücret iadesi yapılmayacaktır.

Mutluluk çok uzaklarda değil
Mutluluk çok uzaklarda değil
İçeriği Görüntüle

Ücret iade işlemleri e-Devlet/GSB Talep ve İşlemleri alanından gerçekleştirilebilecektir. Örnek dilekçe metni aşağıda yer almaktadır. İade işleminizi gerçekleştirmek istediğiniz banka ödeme dekontunuzu yüklemeyi unutmayınız. İban bilgisini belirtmeyen adaylara ücret iade işlemi gerçekleştirilemeyecektir.

Aşağıda yer alan; GSB E-Dilekçe Başvuru Yönlendirme kılavuzunu inceleyerek başvurunuzu nasıl gerçekleştirebileceğinizi inceleyebilirsiniz.

GSB E-Dilekçe Başvurusu.pdf

GSB/e-Dilekçe'de yazılacak örnek metin;

…………………….. 2026 tarihleri arasında Antrenör Eğitim Programı kapsamında düzenlenen Temel Eğitim Sınavı / Bütünleme Sınavı başvurusunda bulundum. Başvurumu iptal etmem / onaylanmaması / Şehit veya Gazi Yakını-Kendisi sebebiyle Gençlik ve Spor Bakanlığına Temel Eğitim Sınavı / Bütünleme Sınavı ücreti için referans numarası ile Ziraat Bankasına yatırmış olduğum ………….. TL’nin aşağıda belirtmiş olduğum İBAN numarasına iade edilmesini hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim.

İban No: ............................................................................

…/…/2026