İstanbul Gaziosmanpaşa'dan dayanışma seferberliği İstanbul Gaziosmanpaşa'dan dayanışma seferberliği

Başyazısı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından “Türkiye Yüzyılı’nda Bağımlılıklarla Mücadelede Seferberlik” başlığıyla kalemem alınan derginin Ayın Dosyası bölümü “Bilinçli Toplum Sağlıklı Birey: Davranışsal Bağımlılıkla Topyekün Mücadele” başlığıyla hazırlandı. Bu bölümde toplumsal bilincin oluşturulması ve bireylerin sağlıklı davranış kalıplarına yönlendirilmesi amacıyla, Türkiye’de ilgili tüm kurumlar tarafından davranışsal bağımlılıklara karşı yürütülen topyekûn mücadele ele alındı.

Ayın Tarihi Dergisinin “Türkiye” bölümünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt içi programı hakkında aktarımlar yapılırken Devlet Teşvikleri Tanıtım Günlerinin yeni etapları aktarıldı. “Enerjide merkez ülke Türkiye” başlıklı yazıda Türkiye’nin enerjide tam bağımsızlık hedefine ulaşabilmek için yürüttüğü çalışmalara yer verildi. 

“Vefa/Hatıra bölümünde âşıklık geleneğinin büyük temsilcisi halk ozanı Âşık Veysel ve  Arabesk müziğin babası Müslüm Gürses anıldı. “Spor/Röportaj: Kortların Yeni Şampiyonu Zeynep Sönmez” röportajı da yine bu bölümde yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mart ayındaki diplomasi trafiğinin detaylı şekilde ele alındığı derginin “Dünya” bölümünde Dünya Gündemi Kronolojisi” “Çok Kutupluluğun Yeni Dengesinin Belirleyicisi: Dördüncü Yılında Rusya-Ukrayna Savaşı” ve Dünya Medyasında Türkiye bölümleri yer aldı.

Derginin Kültür ve Sanat bölümünde “Külliyede Ramazan” temasıyla düzenlenen etkinlikler hakkında bilgilendirmelere yer verilirken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görsel arşivinde yer alan ve hayatın her alanında emek veren kadınlarımızın fotoğraflarının yer aldığı, Dünya Kadınlar Günü arşiv çalışması büyük beğeni gördü.

Derginin İletişim bölümünde “CİMER Başvurularında “Aile Yılı” “Zihinlerdeki Çatışma: Bilişsel Savaş” “Stratcom Talks” “Stratejik İletişimde Yeni Akımlar Paneli” “TRT Belgesel 2025 Lansmanı” “21. Yüzyılda Türkiye'nin Bağımlılıklarla Mücadele Seferberliği Paneli” “CİMER Mobil Uygulaması” ve “Londra’da Ramazan Etkinlikleri” gibi etkinliklere yer verildi.

Ayın Tarihi Dergisinin Yayın bölümünde ise “110. Yılında Şu Boğaz Harbi: Tarihi Belgelerle Çanakkale Destanı” ve stratejik iletişime yönelik 3 temel kitap olan “Stratejik Terimler Sözlüğü” “Stratejik İletişimde Yeni Akımlar” “Yeni Medyada Kriz İletişim Rehberi” eserleri tanıtıldı.

"Ayın Tarihi" dergisinin Mart 2025 sayısına ulaşmak için lütfen tıklayınız.