“2 milyon 200 bin memuru mağdur ettiler”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“2 milyon 200 bin memuru mağdur ettiler”
Abone ol
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bursa İl Temsilciliği’nin düzenlediği teşkilat programına katıldı. Programda konuşan Yalçın, toplu sözleşme ikramiyesi konusuna değinerek, “CHP, emeğin ve emekçinin yanında durmadı” dedi.

Teşkilat buluşmaları kapsamında il ziyaretlerine devam eden Ali Yalçın son olarak Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği’nin düzenlediği teşkilat programına katıldı. Gerçekleştirilen programa Ali Yalçın’ın yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Varank, Efkan Âlâ, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, İl Temsilcisi Ramazan Acar ile birlikte, il yönetimi, şube başkanları ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

bursa1"Koruyucu giyim yardımı konusunda gayret gösteriyoruz"

Programda konuşan Yalçın, mühendislerden akademisyenlere, yardımcı hizmetler sınıfından emeklilere kadar kendilerine iletilen birçok sorunun çözümü noktasında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Yerel seçimlerden sonra Bakanlık ile kurduğumuz komisyonda 4688 sayılı yasanın düzenlenmesi için de çalışmalarımıza başlayacağız. Son dönemde; enerji, bayındır, ulaştırma, kültür, tarım orman hizmet kolundaki personelin koruyucu giyim yardımı konusunda Bakanlık’ın yayınladığı genelgeye ilişkin huzursuzluğumuzu muhataplarıyla görüşüyor ve sorunun çözümü noktasında gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

bursa2Yalçın: Çözüm için yoğun mesai harcıyoruz

Yalçın, toplu sözleşme ikramiyesi konusunda elde edilen kazanımın CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne götürülerek iptal edilmesinin izahı olmayan bir durum olduğuna dikkat çekti. Konuya ilişkin itirazlarının devam ettiğini ve toplu sözleşme ikramiyesini eninde sonunda kamu görevlilerinin lehine sonuçlandıracaklarının altını çizen Yalçın, “CHP bu konuda emeğin ve emekçinin yanında durmadı. Emek mücadelesinin yanında duracağız dediler 2 milyon 200 bin memuru mağdur ettiler. Dünyanın hiçbir yerinde yaşanmayan durum Türkiye’de yaşandı. Sendikalar genelde iktidarı protesto eder, bizler yaşanan bu hadiseden dolayı muhalefet partisini protesto etmek zorunda kaldık. Kamu görevlilerinin elinden aylık 345, yıllık 4 bin 150 lirası alınırken, memur için ayrılan yıllık 10 milyar liralık bütçenin verilmesi noktasında da mesafe katettiğimizi belirtmek istiyorum. Bakan Vedat Işıkhan da konuya ilişkin yapıcı cümleler kurdu. Bu sorunun çözümü için yoğun şekilde istişarelerimiz sürecek ve nihayete ulaşacaktır” dedi.

bursa3amuda çalışma barışının sağlanması için 1. Dereceye yükselen tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi gerektiğini ifade eden Ali Yalçın, 7. Dönem Toplu sözleşme ile kayıt altına alınan hükmün kamu görevlileri açısından büyük önem arz ettiğini belirterek, “Özellikle seyyanen artışın kamu görevlisi emeklilerine yansıtılmaması nedeniyle görev aylığı - emekli aylığı arasındaki dengenin bozulması, Ek Göstergenin hayata geçirilmesini de zorunlu kılıyor. Vakit kaybı olmadan bir an önce yetkili Konfederasyon Memur-Sen ile ortak çalışma yapılarak uygulama hayata geçirilmelidir” diye konuştu.

varank“Birlikte çalışmayı sürdüreceğiz”

Programda konuşan Mustafa Varank, kamu görevlileri adına önemli kazanımlar elde eden Memur-Sen ile geçmişten günümüze önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, “Ülkemizin ve kamu görevlileri adına sendikal alanın gelişmesi adına önemli işlere imza atan Memur-Sen teşkilatı, dün olduğu gibi bugün de güçlü mücadelesini sürdürüyor. Ben inanıyorum ki bundan sonraki süreçte de vatandaşlarımız ve kamu görevlilerimiz adına birlikte çalışmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

alaÂlâ: Yakından takip ediyorum

Efkan Âlâ ise Memur-Sen’in sadece sendikal alana değil sosyal olaylara da duyarlı bir emek örgütü olduğunun altını çizdi. Kurulduğu günden bu yana kamu görevlileri adına elde edilen kazanımların yanında Türkiye’nin ve dünyanın hassas olduğu konulara da değinen Memur-Sen teşkilatını tebrik eden Âlâ, “Memur-Sen teşkilatının yaptığı çalışmaları yakından takip ediyorum. Gerek yardım kampanyaları gerekse afet anlarında gösterdikleri refleks bizler için de oldukça kıymetli. Bundan sonra da bu çalışmaların artarak devam edeceğine inancım tam” ifadelerini kullandı.

aktas“Büyük çaba sarf ediyor”

Bursa’da Memur-Sen ile birçok ortak çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Alinur Aktaş ise ilerleyen süreçte de benzer projelere birlikte imza atacaklarına dikkat çekerek, “Şehrimizdeki sorunların çözümü noktasında sosyal diyalog mekanizmasını kusursuz işlettiğimiz Memur-Sen ile yerel seçimlerden sonra ortak çalışma alanımızı büyüterek geliştirmeyi sürdüreceğiz. Bursa’daki memurların sorunlarının çözümü noktasında Memur-Sen büyük çaba sarf ediyor” dedi.

“Yapılanları unutmuş değiliz”

Programda konuşan Levent Uslu geçtiğimiz yerel seçimlerden sonra özellikle CHP belediyelerinde yaşanan kıyımı hatırlatarak, “Seçimlerin üzerinden kısa bir süre geçmişken üyelerimize yapılan sendikal baskıları, sürgünleri ve sebepsiz işten çıkarmaları unutmuş değiliz. Memur-Sen teşkilatı olarak gösterdiğimiz dik duruş ve gerçekleştirdiğimiz diploması ile bu kıyımın önüne büyük ölçüde geçtik. Bizler teşkilat olarak ne kadar güçlü olursak bu tür sorunların çözümü de o kadar güçlü olur. Buradaki üyelerimizin; ‘Hiçbir işçiyi işten çıkarmayacağız’ sözüyle başlayıp binlerce kardeşimizin hiçbir gerekçe olmadan işinden olmasıyla son bulan bu kirli zihniyeti unutmadığını biliyorum. Bundan sonraki süreçte de bu zihniyetle mücadelemiz sizlerin desteğiyle sürecek” dedi ve konuşmasını tamamladı.

acarAcar: Çalışmalarımız devam edecek

Bursa genelinde Memur-Sen teşkilatı olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ramazan Acar, “Memur-Sen olarak gücümüze güç katmak, yeni kazanımlar elde etmek ve aramıza yeni arkadaşlar kazandırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sahaya inerek kamu görevlisi arkadaşlarımızın sorunlarını not ediyor ve çözümü için zaman kaybetmeden gerekli adımları atıyoruz. Bundan sonra da aynı inanç ve azimle çalışmalarımız sürecek” şeklinde konuştu.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
60 saniyede bugün (17 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemiÖnceki Haber

60 saniyede bugün (17 Mart 2024) 60 sani...

Girişim Öncüleri Projesi EğitimleriSonraki Haber

Girişim Öncüleri Projesi Eğitimleri

Yorum Yazın

Okul Sporları Duyuruları
Türkiye-Arnavutluk Gençlik Değişimi Programı sonuçları
Türk üniversiteleri ve rektörlerden ABD’de Gazze’deki vahşeti protesto eden üniversite öğrencilerine yönelik şiddete tepki​
24 konuyu YÖK Kurum İdari Kurulu gündemine taşıdık
TEKNOFEST Montu Kazanan 10 Şanslı Kişi Belli Oldu!
İstihdama Yönelik Yüksek Lisans Burs Programı
Milli Eğitim Bakanlığı, Müfredat Değişiklikleriyle Neyi Amaçlıyor?
Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!
Yeni Müfredatta "Türkçe" Derslerinde "Dört Dil Becerisi" Odaklı Köklü Değişiklik
"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Müfredatla "Beceri" Temelli Sadeleştirilmiş Ve Derinlemesine Öğrenme Yaklaşımı
Dersimiz Futbol Temalı Futbol Gelişim Projesi Tanıtıldı
Talip Geylan'dan Önemli Açıklamalar
Genç Öğretmenlerimizin Mücadelesini Hiç kimse İstismar Edemez!
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Yeni Müfredat Taslağı, Kamuoyunun Görüşüne Açıldı
Kadın Öğretmene Yumruk Atan Öğrenci Velisi Adalete Teslim Edildi
Bu ülkede hangi mesleğin ücretlisi var?
Eğitimin taşıyıcı kolonu öğretmendir!
Türk Eğitim Sen Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin Ek Ödeme Oranı Alabilmesi İçin Talepte Bulundu
Türk Eğitim Sen Okul ve Kurumlarda Güvenlik Kameralarının Mevzuata Uygun Kullanımı İçin Talepte Bulundu
Bakan Tekin: ”Öğretmene şiddet hadiselerine yönelik idari ve adli süreçlerin takipçisi olacağız”