"Eğitimde Tek Yürek" Programı Hız Kesmeden Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Eğitimde Tek Yürek" Programı Hız Kesmeden Devam Ediyor
Abone ol
Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün "Eğitimde Tek Yürek" programı deprem bölgesindeki okullara destek olmaya ve yaraları sarmaya devam ediyor.

Genel Müdürlüğümüz deprem bölgesindeki imam hatip okullarına destek olmak için "Eğitimde Tek Yürek" programı kapsamında deprem bölgesinde daha önceden eşleştirmesi yapılan kardeş okullara yardımı sürdürüyor.

Afetin ilk gününden itibaren Genel Müdürümüz Mehmet Nezir Gül, Daire Başkanlarımız, Genel Müdürlüğümüz personeli afet bölgesindeki çalışmalara katkı sağladı. 70 ilimizden imam hatip ortaokulları ve Anadolu imam hatip liseleri deprem bölgesindeki 10 ilin yaralarını sarmak için Genel Müdürlüğümüz tarafından başlatılan "Eğitimde Tek Yürek" programı ile daha yoğun katkılar yapmaya başladı. Genel Müdürlük program koordinatörleri bölgedeki idarecilerle iletişim kurarak okullarımızın mevcut durumları hakkında bilgi aldı ve gerek duyulan öncelikli ihtiyaçlar tespit edildi.

952 imam hatip okulu, afet bölgesindeki 876 imam hatip okuluna destek sağladı

İmam hatip okulları arasındaki kardeşlik bağını güçlendirmek amacıyla "Eğitimde Tek Yürek" programı kapsamında gönüllü okul idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerinin dayanışması ile hazırlanan gıda, ısınma, kişisel bakım, temizlik, kıyafet ve kırtasiye malzemeleri içeren yardımlar bölgeye gönderildi. "Eğitimde Tek Yürek" programı ile 952 imam hatip okulu gönüllü yardım desteği afet bölgesindeki 876 imam hatip okuluna ulaştırıldı.

Psikososyal ve eğitim desteği

Afetin yaralarını sarmak için ilk günden itibaren bölgeye gönderilen gönüllü öğretmenler ve idareciler, afet bölgesinde açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında görev aldı.

Bakanlığımız afetten etkilenen öğrencilere akademik destek materyali sunarak YKS ve LGS'ye hazırlanan 8 ve 12. sınıf öğrencilerine Destekleme Yetiştirme Kursları açtı.  Ayrıca psikososyal destek amacıyla idareci ve öğretmenlerin yararlanabileceği içerikler Bakanlığımız ilgili birimlerince hazırlandı.

Uzaktan ve yüz yüze olmak üzere eğitim öğretim faaliyetine başlayan okullarımıza destek çalışmaları merkezi koordinasyon ile yürütüldü.

Hediyeler ve mektuplarla güçlü kardeşlik bağları

Kardeş okul öğrencileri yazdıkları mektuplar ve gönderdikleri hediyelerle yürekleri ısıttı. Gönül köprüsü üzerine inşa edilen kardeşlik ve sevgi bağlarıyla imam hatip okulu öğrencilerimiz kilometrelerce uzaklıktaki kardeşlerine umut ışığı oldu.

Konteyner sınıflar

Okullarda hayır çarşıları ve kermesler aracılığı ile toplanan maddi yardımlar okul aile birlikleri aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine gönderildi. Okullarda yapılan bağışlarla konteyner sınıf ve ev satın alınarak ihtiyaç olan yerlere ulaştırıldı.

İftar çadırları kuruldu

Yapılan yardım organizasyonu ile eş zamanlı olarak 81 ilde hatim programları sürdürülürken Ramazan ayında "Eğitimde Tek Yürek" program kapsamında gönüllü okulların koordinasyonu ve maddi desteği ile iftar çadırları kuruldu. Bölgeye kumanya paketleri gönderilmeye de devam ediyor.

Farklı illere nakil alan öğrencilere ulaşılıp ihtiyaçları gideriliyor

Deprem bölgesinden farklı illere nakil alan öğrencilerle de ilgili planlamalar yapan Genel Müdürlüğümüz; okullarımızdaki idareci, öğretmen ve öğrencileri vasıtasıyla evlerinden yüzlerce kilometre uzaklıkta bulunan imam hatip okulu öğrencilerimize ulaşarak ihtiyaçlarını tespit edip yerel imkânlarla ihtiyaçların karşılanmasına destek oluyor.

Aylık eylem planları ile merkezi izleme ve değerlendirmesi yapılan, "Eğitimde Tek Yürek" programı'nın 2023-2024 eğitim öğretim yılında da sürdürülmesi planlanmaktadır.

31-03-202331-03-202331-03-202331-03-202331-03-202331-03-202331-03-202331-03-202331-03-202331-03-202331-03-202331-03-202331-03-202331-03-202331-03-202331-03-202331-03-2023

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
40 Naat Kitaplarıyla İmam Hatip Okullarımızda Kadim Bir Geleneği Yeniden CanlandırıyoruzÖnceki Haber

40 Naat Kitaplarıyla İmam Hatip Okulları...

Ramazan-ı Şerif 2023Sonraki Haber

Ramazan-ı Şerif 2023

Yorum Yazın

Sınıf öğretmenliği mezunu olmadığı halde sınıf öğretmenliği alanında tezli/tezsiz yüksek lisans veya doktora yapanlar özel okullarda görevlendirilebilir mi?
O İlin MEM Müdürü Görevden Alındı
İl milli eğitim müdürlükleri belediyelerle protokol yapabilir mi?
19 Mart Pazartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
İşte Çanakkale'de şehit olan öğrencileri nedeniyle mezun veremeyen okullarımız
8 Ve 12. Sınıf Öğrencilerinin 2. Dönem 2. Yazılı Sınav Tarihlerinde Değişiklik Yapıldı
Yargı, Mesai Saatleri Dışında Yapılan Veli Toplantıları İçin Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Ödenmesine Karar Verdi
İstihdama Yönelik Lisans Burs Programı
Öğretmen Atamaları Emekli Sayısına Göre Değil, Öğretmen İhtiyacına Göre Belirlenmelidir!
‘Üniversite İdari Personelinin Özlük Hakları Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ raporu
Yurt Yedek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
3 yeni online eğitim için başvuralar başladı
YÖK’ten uzaktan Tezsiz Yüksek Lisans Yapanlarla İlgili Önemli Karar
LGS Kapsamındaki Merkezî Sınav Başvuruları Başladı
Etkileşimli tahtaların arıza bildirimi nereye ve nasıl yapılır?
YLSY Bursiyerleri hakkında bakanlıktan uyarı
18 Mart Pazartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (17 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Cezaevlerinde 4 Bin 381 Hükümlü Ve Tutuklu; Kalfa, Usta Ve Usta Öğreticilik Belgesi Aldı