
Eğitim Bir Sen Ve Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ;"EYT Düzenlemesinde Zorunlu Emeklilik İçin Önlem Alınmalıdır" dedi.
6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımımız 'Sözleşmeli Personele Kadro' çalışmasının tamamlanmasıyla kadroya geçiş hakkının kazanılması özellikle 4/C’den 4/B’ye geçen personelde büyük memnuniyet uyandırmıştır.
Mecliste olan EYT düzenlemesinin bu haliyle, 4/C’den 4/B’ye geçen personelden emeklilik hakkını kazananlardan çalışmaya devam etmek isteyenlerin zorunlu olarak emekli edilebilme ihtimali, bu arkadaşlarımızı huzursuz etmektedir.
4/C’den 4/B’ye geçen sözleşmeli personelin kadroya geçişini öngörecek, işçilere tanınan hakkı özelleştirme sonrası gelecek personele de tanıyacak ve EYT ile zorunlu emekliliğe ayrılmasını engelleyecek şekilde Kanun Teklifinde bir düzenlemeye ihtiyaç vardır.
Kaynak:ogretmenler.net
Yorum Yazın