"KÜLLİYEDE RAMAZAN ETKİNLİKLERİ" KAPSAMINDA ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI ETKİNLİKLER

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen "Külliyede Ramazan Etkinlikleri" kapsamında özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler tarafından anlamlı ve renkli etkinlikler gerçekleştirildi. Değer temelli yaklaşım doğrultusunda planlanan programda sahne gösterileri ve sanatsal çalışmalar yer aldı.

Etkinliklere Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Mustafa OTRAR, Din Öğretimi Genel Müdürü Sayın Ahmet İşleyen ile Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Daire Başkanı Sayın Ceyhun SARI katılım sağladı. Program boyunca öğrencilerle yakından ilgilenen OTRAR etkinlik alanlarını ziyaret ederek öğrencilerin gerçekleştirdiği çalışmaları ilgiyle takip etti; öğrenci ve öğretmenlerle sohbet ederek etkinliklere eşlik etti.

Etkinlikler kapsamında Sincan Ali Aktürk Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri tarafından halk oyunu gösterisi sahnelendi. Sincan Yılmaz Balaban İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu ile Etlik Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri ise atık malzemelerle akrilik baskı çalışmaları gerçekleştirerek "Görsel Sanatlar Şöleni" düzenledi. Öğrencilerin hazırladığı özgün eserler etkinlik alanında sergilenerek katılımcıların beğenisine sunuldu.

Program kapsamında Eti Soda AŞ. Uygulama Okulu ve Mamak Özkent Akbilek Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından kurulan atölye alanlarında öğrenciler, filografi, ıslak keçe, çatma keçe ve etamin işleme gibi geleneksel el sanatlarına yönelik uygulamalı çalışmalar gerçekleştirdi.

Ayrıca Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda eğitim gören öğrencilerin yer aldığı etkinlik alanlarında ziyaretçi çocukların da sürece aktif katılımı sağlandı. Öğrenciler tarafından yürütülen uygulamalı çalışmalarda etkinlik alanını ziyaret eden çocuklara çeşitli sanatsal faaliyetler tanıtılarak birlikte uygulama yapma imkânı sunuldu.

Etkinliğin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen okul yöneticilerine, öğretmenlere ve destek personeline teşekkür eder; programa katılım sağlayan öğrencilerimize ve velilerimize şükranlarımızı sunarız.

BTK Akademi

Sabır modu aktif Enerji tasarrufu açık Finalde ödül: iftar.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hiz. Genel Müdürlüğü

“KÜLLİYEDE RAMAZAN ETKİNLİKLERİ” KAPSAMINDA ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI ETKİNLİKLER

Resim

Resim

Resim

Resim

·

290

Görüntüleme

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü

Osmaniye Emekli öğretmen Selahattin Amcamıza misafir olup iftarı birlikte yaptık. Ev sahipliği için teşekkür ediyoruz.

Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu “Maarifin Kalbinde Ramazan” etkinlikleriyle ülkemizin dört bir yanındaki okullarımızda yaşatmaya devam ediyoruz. Hatay, İzmir, Hakkâri, Tunceli, Niğde, Burdur, Bingöl, Aydın, Van, Bilecik, Şırnak, Karaman, Osmaniye, Mardin ve Gaziantep’te gerçekleştirilen etkinliklerle Ramazan ayının birleştirici ruhunu geleceğe taşıyoruz.

TÜBİTAK

Külliye'de Ramazan Programında TÜBİTAK Sizinle! Ramazan ayı boyunca@Kulliye_Ramazan
programı kapsamında bilim severler ile bir araya gelmeyi sürdürüyoruz. Ufkun Ötesinde Sergisi, TÜBİTAK Atölye Etkinlikleri, Bilim Genç Ödüllü Bilgi Yarışması, TÜBİTAK Bilim Merkezleri Sergileri, TÜBİTAK Mağazamız ile siz değerli misafirlerimizi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bekliyoruz. Ramazan boyunca her gün 12.00-18.00 saatleri arası misafirimiz olabilirsiniz.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü

Sakarya Yurtlarımızda devam eden Ramazan günlüklerini öğrencilerimizden dinledik.

BTK Akademi

Oruçluyken algoritmam sadece yemek gösteriyor.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü

Bitlis Yurt öğrencilerimiz hastanedeki çocukları ziyaret ederek yüzlerinde kocaman bir gülümseme bıraktı.Acil şifalar diliyoruz.

Yusuf Tekin

Gücün, üretimin ve Türkiye'nin büyük hedeflerinin hikâyesi burada başlar! Gelecek mesleki eğitimde…

/p>

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ramazan; insanın varoluşuna sükûnet, toplumsal hayata zarafet katan bir tecrübedir. Mesleki ve teknik eğitim kurumlarımızda gençlerimiz, Ramazan’la birlikte emeğe gösterilen özeni, birlikte üretmenin değerini ve sorumluluk bilincini daha derinden tecrübe ediyor.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü

Muğla, Yeşilyurt Olgunlaşma Enstitülerimiz, kültürel mirasımızı koruma ve gelecek nesillere aktarma çalışmalarını sürdürüyor. Yeşilyurt Bürümcük dokumaları kültür hazinemizde önemli bir yer tutuyor. Bürümcük kumaşı, doğal dokusu ve kendine has görünümüyle hem geleneksel hem de çağdaş tasarımlara ilham veriyor. Usta ellerde şekillenen bu dokuma, geçmişin birikimini günümüzle buluşturuyor. Bölgenin gelenek ve göreneklerini yansıtan Bürümcük, yalnızca bir kumaş değil; aynı zamanda sabrın ve ustalığın simgesi olarak yaşamaya devam ediyor.

Spor Kondisyoneri Eğitim Kursu
Spor Kondisyoneri Eğitim Kursu
İçeriği Görüntüle

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

Bilecik’in Osmaneli ilçesindeki Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanı öğrencileri, “sıfır atık” anlayışıyla depolardaki arızalı bilgisayar parçaları ve atık malzemeleri oyun sistemlerine dönüştürdü. Tasarlanan bilgi yarışması, şehir bulmaca ve pet şişe toplama makinesi sayesinde 350 öğrenci, teneffüslerde matematik ve İngilizceyi oyunla pekiştiriyor. Atık malzeme eğitim aracına, fikir üretime dönüşüyor.

Resim

Resim

Resim

Resim

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

Ramazan; üretimle iyiliğin buluştuğu, emeğin paylaşıldıkça berekete dönüştüğü bir zamandır. Antalya Muratpaşa Tez-Tur Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde; öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz, mahallelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi aileler için kek, yufka ekmek ve erişte hazırladılar. Mesleki ve teknik eğitim; yalnızca bir meslek kazandırmaz, paylaşmanın ve dayanışmanın da ahlâkını inşa eder.

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

Maarifin Kalbinde Ramazan Eleşkirt’te üretimle, emekle ve bereketle yaşanıyor… Ağrı Eleşkirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri; Günlük 10 bin ekmek üretimi, 1000 kişilik sıcak yemek hizmeti ve sıfır atık temalı uygulama restoranıyla Ramazan’ın ruhunu iftar sofralarına taşıyor.