6. ve 7. Dönem Toplu Sözleşme kararları arasında yer alan ve Eğitim-Bir-Sen’in hayata geçmesi için kararlılıkla mücadele ettiği, YÖK’ün de titizlikle çalışarak ilan aşamasına getirdiği Üniversite İdari Personelinin Yer Değişikliği uygulaması kapsamında 300’ü idari, 700’ü sağlık olmak üzere yaklaşık 1000 üniversite idari personelinin yer değişikliği hayata geçirilecek.
YÖK’ün tercihleri eşleşen personel listesini bayram sonrası üniversitelere iletmesiyle birlikte, ayrılma-başlama işlemleri süreci resmen başlayacak. Bu adımla pek çok ailenin bütünlüğü sağlanacak, huzurlu ve motive çalışanlarla birlikte kurumsal verimlilik artacaktır.
Atılan bu adım, önemli bir eşiktir. Mücadelemiz ve kararlılığımızla ulaşılan bu aşama, gerektiğinde ilgili mevzuatın değiştirilmesine de zemin hazırlayacaktır.
Eğitim-Bir-Sen olarak yürüttüğümüz diplomasi trafiği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve YÖK ile gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmeler, üniversite önlerinde düzenlediğimiz eylemler ve kamuoyuna yaptığımız çağrılar, üniversite idari personelinin yaşadığı sorunun görünür olmasını ve çözüm sürecinin başlamasını sağlamıştır. Bu sürecin daha da ilerlemesi için çabamız aynı kararlılıkla devam edecektir.
Sürecin başından itibaren yapıcı ve olumlu bir yaklaşım sergileyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ve emeği geçen tüm ekibine teşekkür ediyor; üniversite çalışanları için başlatılan yer değişikliği uygulamasının hayırlı olmasını diliyoruz.
BİR TOPLU SÖZLEŞME KARARIMIZ DAHA HAYATA GEÇİYOR ÜNİVERSİTE İDARİ PERSONELİNİN YER DEĞİŞİKLİĞİ SONUÇLARI AÇIKLANIYOR
6 ve 7. Toplu Sözleşme Kararımız olan, ısrarla hayata geçmesi için mücadele ettiğimiz, YÖK’ün de özenle çalışarak ilan aşamasına getirdiği, Üniversite İdari Personelinin Yer Değişikliği çalışmasında, 300 idari, 700 sağlık personeli olmak üzere 1000’e yakın üniversite çalışanı arkadaşımız yer değişikliği yapacak.
YÖK’ün yer değişikliği için tercihleri eşleşenler listesini, bayram sonrası üniversitelere göndermesiyle başlayacak ayrılma-başlama işlemleriyle , birçok ailenin aile birliği sağlanacak, hasta yakınları mutlu olacak, mutlu çalışanlarla kurumsal verimlilik artacaktır. Atılan bu adım önemli bir aşamadır.
Mücadelemizle, kararlılığınızla getirdiğimiz bu aşama, gerekirse mevzuatın da değiştirilmesine de vesile olacaktır. Devamı için gayretimiz sürecek Başından beri olumlu yaklaşım sergileyen YÖK Başkanı Sn.@erolozvar‘a ve ekibine teşekkür ediyorum.