Eğitime, Türkiye'nin 81 ilinden çeşitli branşlarda görev yapan öğretmenler katıldı. Program kapsamında öğretmenlere, yenilikçi sınıf ortamlarında etkili öğrenme ve öğretim süreçlerini tasarlama ve uygulama becerilerini geliştirmeye yönelik kapsamlı eğitimler sunuldu.
Eğitim programı çerçevesinde katılımcılar, MEBKİT robotik kodlama ve programlama içerikleri, 3B yazıcılar ile üretim temelli öğrenme uygulamaları ve Web 2.0 araçları kullanılarak teknoloji destekli öğrenme yöntemleri konularında kapsamlı teorik bilgiler edindi. Ayrıca öğretmenler, farklı derslerde uygulama temelli atölye çalışmalarına da aktif olarak katıldı.
Eğitim süresince, yenilikçi sınıf modelinin temel bileşenleri olan etkileşim, araştırma, üretim, iş birliği, geliştirme ve sunum alanlarında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Öğretmenlerin, bu yaklaşımları kendi okul ortamlarında uygulayabilmeleri için gerekli bilgi, beceri ve deneyim kazanmaları desteklendi.
Beş gün süren eğitim sonunda öğretmenler, bulundukları illerde kendi meslektaşlarına yönelik eğitim ve rehberlik faaliyetleri yürüterek projenin yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacak.
Yenilikçi öğrenme ortamlarını güçlendirmeye ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemeye yönelik çalışmalar, kapasite güçlendirmeye yönelik faaliyetler ile devam edecek.