@_aliyalcin_

113.Uluslararası Çalışma Konferansında ÇSGB Prof.Dr. Vedat Işıkhan: Gazze’deki soykırımı durdurun! Emek kesimi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katıldığı uluslararası konferansta hükümet adına Bakan Işıkhan hitap ederek;

 ILO’nun tüm temel Sözleşmelerini onaylamış olmamız ve çalışma mevzuatımızı sürekli geliştirmemiz de “herkes için insana yakışır işler” hedefine olan bağlılığımızı açıkça göstermektedir.  Türkiye olarak; Küresel Sosyal Adalet Koalisyonu ve İttifak 8.7 gibi girişimlere aktif destek sunmakta, tecrübe paylaşımıyla küresel düzeyde bu alanlara katkı sağlamaktayız.

 On yılı aşkın bir süredir milyonlarca Suriyeliye ev sahipliği yapmış olan Türkiye, insani değerleri önceliklendirerek,tarihin doğru tarafında yer almış olmaktan gurur duymaktadır.

 Türkiye; Rusya-Ukrayna Savaşı'nda aktif bir arabuluculuk rolü üstlenmiş ve Somali ve Etiyopya arasındaki sorunun çözümünde önemli katkılar sağlamıştır.

Genel Direktörün raporunda, önemle vurgulandığı gibi;Filistinlilerin barış ve onur içinde yaşamasına olanak tanıyacak iki devletli çözümün derhal hayata geçirilmesini güçlü bir şekilde destekliyoruz.

Filistin ve özellikle Gazze’deki ekonomik ve sosyal kriz;derin yoksulluk, yüksek işsizlik ve onlarca yıllık işgal ve ablukayla ağırlaşan yaşam koşullarıyla kritik bir noktaya ulaşmıştır.

Bu bağlamda, Filistin’in; ILO toplantılarına gözlemci statüsüyle katılımına ilişkin taslak kararı memnuniyetle karşılıyor, tüm ülkeleri bu kararı desteklemeye davet ediyoruz.

Bu adımı, Filistin halkının vazgeçilmez haklarının temin edilmesi ve ILO’ya tam üyelik yolunda önemli bir ilerleme olarak görüyoruz.

Bir kez daha; Uluslararası toplumu, Filistin halkının adil ve kalıcı barışa yönelik meşru mücadelesine destek vermeye davet ediyoruz.

Bu kürsüden, ILO’nun çalışma dillerinde; tüm dünyaya İsrail’in Gazze’deki soykırımını durdurma çağrımızı haykırıyoruz:

Stop the genocide in Gaza! (İNG: stap dı jeno-sayd in Gazza!

Arrêter le génocide à Gaza! (FRA: ırretel lö jeno-sid e Gazza)

Detener el genocidio en Gaza! (İSP: dete-nır el  jeno-sidyo en Gazza)

Gazze’deki soykırımı durdurun! #ILC2025 | #ILC

Resim

Resim

Resim

Resim

@OnderKahveci

 İLO 113. Konferansı 113.Uluslararası Çalışma Konferansı kapsamında bulunduğumuz Cenevre’de, Türkiye Kamu-Sen heyeti olarak, Türkiye delegasyonu ile birlikte Genel Konferansa iştirak ettik. Türk memurunun çalışma hayatında karşılaştığı sorunlara karşı mücadelemizi, her platformda kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

@_aliyalcin_

Uluslararası Emek Konfederasyonu [ILC] bileşenleri ile Cenevre’de 113.Uluslarası Çalışma Konferansında bir araya geldik. ILO bünyesinde verdiğimiz resepsiyonda üyelerle gelinen aşamayı, yeni katılımları, sorunları, yeni fikirleri konuşma fırsatı oldu. “Ten rengimiz farklı ama ter rengimiz aynı. Göz rengimiz farklı ama göz yaşımızın rengi aynı. Hayata bakış açılarımız ayrı ama canımız yanıyorsa acımız aynı” demeye, dayanışmaya, kararlılıkla yürümeye, ortak mücadeleye devam… “Adil bir dünya emekle kurulacak” #ILC113 | #ILC2025 |

@ilc_uek

Resim

Resim

Resim

Resim

Bakan Işıkhan, ILO'nun 113. Uluslararası Çalışma Konferansı'nda Genel Kurul’a Hitap Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, ILO'nun 113'üncü Uluslararası Çalışma Konferansı'na katılmak üzere Cenevre’ye gitti.

Birleşmiş Milletler Binası’nda düzenlenen konferansta Genel Kurul’a hitap eden Bakan Işıkhan, ILO Genel Direktörü Gilbert F. Houngbo’yu “İşler, Haklar ve Büyüme” konulu raporundan dolayı tebrik etti.

Raporun, büyüme ile insana yakışır işler ve çalışan hakları arasındaki ilişkilerin zayıflamasının sosyal adalet ve küresel istikrar açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu açıkça ortaya koyduğuna işaret eden Işıkhan, “Raporun da isabetle vurguladığı gibi büyüme tek başına yeterli değildir. Zira büyüme, onurlu bir geçime, daha fazla ve daha iyi işlere ve temel haklara saygıya dönüşmelidir” dedi.

Bakan Işıkhan, Türkiye Yüzyılı hedefinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da vurguladığı gibi milletin gücüne dayandığını, üretim, istihdam ve sosyal uyumu esas aldığını kaydederek, “Kısa süre önce ilan ettiğimiz Ulusal İstihdam Stratejisi bu kararlılığımızın güncel bir yansımasıdır. Çalışma hayatımızın tüm paydaşlarının katılımıyla hazırlanan strateji, dört temel politika alanı üzerine inşa edilmiştir. Bunlar; İkiz Dönüşüm, Kapsayıcı İstihdam, Sosyal Koruma ve Kırsal Kalkınmadır. Bu çerçeve değişen çalışma hayatında işler, haklar ve büyüme arasındaki ilişkiyi güçlendirmeyi amaçlamaktadır” ifadelerini kullandı.

“Son Üç Yılda Yaklaşık 2,5 Milyon Kişiye Yeni İstihdam Olanakları Sağladık”

Ayrıca kapsayıcı istihdamı yaygınlaştırmak ve iş gücünü daha verimli hale getirmek amacıyla Aktif İşgücü Programlarını da hayata geçirdiklerini anımsatan Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu çalışmalar sonucunda 2025 yılı Ocak-Mart dönemini kapsayan ilk çeyrek itibariyle Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 8,2 ile son 20 yılın en düşün seviyelerine inmiş ve son 3 yılda yaklaşık 2 buçuk milyon kişiye yeni istihdam olanakları sağlanmıştır. ILO’nun tüm temel sözleşmelerini onaylamış olmamız ve Çalışma Mevzuatımızı sürekli geliştirmemiz de herkes için insana yakışır işler hedefine olan bağlılığımızı açıkça göstermektedir. Halihazırda ILO’nun Denizcilik Çalışma Sözleşmesi ile zorla çalıştırılmaya ilişkin 2014 protokolünün onay sürecini hızlandırmaktayız. Türkiye olarak, küresel sosyal adalet koalisyonu ve ittifak 8.7 gibi gelişimlere aktif destek sunmakta ve tecrübe paylaşımıyla da küresel düzeyde bu alanlara katkı sunmaktayız.”

Bakan Işıkhan, kıtaların, kültürlerin ve krizlerin kesişim noktasında bulunan Türkiye’nin benzersiz konumunun bölgede barış, istikrar ve adaletin tesisi konusunda önemli sorumluluklar yüklediğine vurgu yaparak, “On yılı aşkın bir süredir milyonlarca Suriyeli kardeşimize ev sahipliği yapmış olan Türkiye, insani değerleri önceliklendirerek tarihin doğru tarafında yer almış olmaktan gurur duymaktadır. Yine Suriye yönetiminin daha güçlü bir toplum ve devlet inşa etme çabalarını destekliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da liderliğinde Türkiye, diplomasiye öncelik vererek anlaşmazlıkların çözümünde cesur adımlar atmaktadır. Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşında aktif bir arabuluculuk rolü üstlenmiş ve Somali ve Etiyopya arasındaki sorunun çözümünde önemli katkılar sunmuştur” diye konuştu.

“Gazze’deki Soykırımı Durdurun”

Genel Direktörün Houngbo’nun raporunda vurgulandığı gibi, Filistinlilerin barış ve onur içinde yaşamasına olanak tanıyacak, iki devletli çözümün derhal hayata geçirilmesini desteklediklerini aktaran Işıkhan, şöyle devam etti:

“Filistin ve özellikle Gazze’deki ekonomik ve sosyal kriz, derin yoksulluk, yüksek işsizlik ve onlarca yıllık işgal ve ablukayla ağırlaşan yaşam koşullarıyla kritik bir noktaya ulaşmıştır. Bu bağlamda Filistin’in ILO toplantılarına gözlemci statüsüyle katılımına ilişkin taslak kararı memnuniyetle karşılıyor, tüm ülkeleri bu kararı desteklemeye davet ediyoruz. Bu adımı, Filistin halkının vazgeçilmez haklarının temin edilmesi ve ILO’ya tam üyelik yolunda önemli bir ilerleme olarak görmekteyiz.”

Bakan Işıkhan, bir kez daha uluslararası toplumu Filistin halkının adil ve kalıcı barışa yönelik meşru mücadelesine destek vermeye davet ederek, “Gazze’deki soykırımı durdurun” dedi.

ILO Direktörü Gilbert F. Houngbo ile ikili görüşmelerde bulunan Işıkhan, görüşmede Türkiye’nin sosyal adaletin ve dayanışmanın güçlendirilmesi için attığı adımlar değerlendirildi.

Ayrıca, Genel Direktör ile Türkiye’nin küresel ve bölgesel krizlerde üstlendiği arabuluculuk ve kolaylaştırıcı rolünü ele aldılar.

Bakan Işıkhan, Suriye Geçiş Hükümeti Sosyal İşler ve Çalışma ​​​​Bakanı Hind Kabawad ile de bir araya geldi. Görüşmede iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmek üzere atılabilecek adımlar ele alındı.

Işıkhan, Birleşmiş Milletler Binasının önünde ​HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından düzenlenen Filistin’e Destek Gösterisi’ne de katıldı.

Irak Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Ahmed Jassem Saber Al-Asadi ile de görüşen Bakan Işıkhan, ikili görüşmede, iki ülke arasındaki istihdam ve sosyal güvenlik alanlarında iş birliğini kurumsallaştırmayı sağlayacak adımlar değerlendirildi.

Bakan Vedat Işıkhan, Somali Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Yusuf Mohamed Adan ile de bir araya geldi. Görüşmede Bakan Işıkhan'a, Türkiye'nin BM Cenevre Daimi Temsilcisi Büyükelçi Burak Akçapar, Bakanlığın Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürü Ali Aybey ile Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş eşlik etti.

@MemurSenKonf

ILO Genel Kurulunda İşveren ve Emek Kesimi Temsilcileri Konuştu Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ILC Genel Sekreteri Hamza Öksüz ve teknik heyetin katıldığı 113. ILO konferansında, İşverenleri temsilen TİSK adına Genel Sekreter Akansel Koç’un, “özellikle genç işsizliği ve iş gücü ile beceri uyuşmazlıklarının çok ciddi bir sorun teşkil etmektedir” dediği genel kurulda emek kesimini temsilen konuşan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay: “Ülkemde; örgütlenme özgürlüğü, grev ve toplu sözleşme hakkı, hakem kurulu yapıları ile ilgili düzenlemeler gözden geçirilmelidir. Kamu çalışanlarının sendikal haklarının önündeki hukuki ve idari engeller kaldırılmalıdır.” TİSK ve TÜRK-İŞ genel kurula hitapta Filistin vurgusu yaptı. Bugün sendikalar olarak bu kürsüden uluslarası topluma bir kez daha Filistin’deki çocukların, anaların feryadına kulak verilmesi, katliamın durdurulması çağrısında bulunuyoruz.

Resim

Resim

Resim

Resim