İlave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılması talebiyle, sendikamız tarafından Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurunun öncelikle gündeme alınması ve adil bir karara bağlanması amacıyla kurumlarımızdan toplanan on binlerce dilekçeyi bugün Anayasa Mahkemesi önünde düzenlediğimiz basın açıklamasının ardından teslim ettik.
📌 İlave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılması talebiyle, sendikamız tarafından Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurunun öncelikle gündeme alınması ve adil bir karara bağlanması amacıyla kurumlarımızdan toplanan on binlerce dilekçeyi bugün Anayasa Mahkemesi önünde… pic.twitter.com/Uc6e40CJlY
— Türkeş Güney (@TurkesGuney) June 19, 2026
İlave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılması talebiyle, konfederasyonumuza bağlı Türk Büro-Sen tarafından Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurunun öncelikle gündeme alınması ve adil bir karara bağlanması amacıyla kurumlarımızdan toplanan on binlerce dilekçeyi bugün Anayasa Mahkemesi önünde düzenlediğimiz basın açıklamasının ardından teslim ettik. Sendikalarımızın genel başkanları ve genel başkan yardımcılarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz açıklamanın ardından emeklilerimizin ve kamu çalışanlarımızın haklı talebini yargıya taşıdık. Kamu görevlilerimizin ve emeklilerimizin haklarını her platformda savunmaya, mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.
Türkiye Kamu-Sen olarak, kamu görevlilerine verilen ilave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılmaması nedeniyle ortaya çıkan mağduriyetin giderilmesi amacıyla yürüttüğümüz hukuki mücadele kapsamında Anayasa Mahkemesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdik. Açıklamamızın ardından toplanan on binlerce dilekçeyi Anayasa Mahkemesi’ne teslim ettik.
“ EMEKLİLERİMİZİN HAK MÜCADELESİ İÇİN BURADAYIZ”
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanımız Önder Kahveci, sendikalarımızın Genel Başkanları ve Türk Emekli-Sen Genel Başkanımız Seyit Ali Kaplan’ın da hazır bulunduğu basın açıklamamızda konuşan Genel Başkanımız Önder Kahveci, “Yıllarca kamu hizmetine emek vermiş, ömrünü devletine adamış milyonlarca memur emeklisinin sesi olmak için bugün buradayız” dedi.
Türkiye Kamu-Sen olarak kamu görevlilerinin hak ve hukukunu korumayı yalnızca sendikal bir görev değil, aynı zamanda vicdani bir sorumluluk olarak gördüğümüzü belirten Genel Başkan Önder Kahveci, 2023 yılında memurlara verilen ilave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılmaması nedeniyle ortaya çıkan adaletsizliğin giderilmesi amacıyla yürütülen hukuki sürece destek vermek ve sürecin hızlandırılması talebimizi iletmek üzere Anayasa Mahkemesi önünde bulunduğumuzu dile getirdi.
Genel Başkanımız Önder Kahveci, yapılan düzenleme ile çalışan memurlara ilave ek ödeme verildiğini ancak bu ödemenin emeklilik sisteminin dışında bırakıldığını belirterek, bugün itibarıyla emekli maaşı hesabına dahil edilmeyen ilave ek ödeme tutarının 22 bin lirayı aştığını, bunun da görev aylığı ile emekli maaşı arasında ciddi bir fark oluşturduğunu ifade etti.
“BU MESELE ADALET, EŞİTLİK VE SOSYAL DEVLET MESELESİDİR”
Bir kamu görevlisinin uzun yıllar aynı sorumlulukla devlete hizmet ettiğini ancak emekli olduğu gün gelirinde ciddi bir düşüş yaşadığını dile getiren Genel Başkan Kahveci, “Bu durum yalnızca teknik bir ücret meselesi değildir; bu mesele adalet, eşitlik ve sosyal devlet meselesidir.” dedi.
“TÜRK BÜRO-SEN TARAFINDAN BAŞLATILAN HUKUKİ MÜCADELE SON DERECE ÖNEMLİDİR”
Emeklilik hakkını kazanmasına rağmen çok sayıda kamu çalışanının ekonomik nedenlerle emeklilik kararını ertelediğine dikkat çeken Kahveci, emekliliğin artık huzurun değil ekonomik kaygının adı haline geldiğini söyledi. Türk Büro-Sen tarafından başlatılan hukuki mücadelenin son derece önemli olduğunu vurgulayan Kahveci, ilave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılması talebimizi yargıya taşıdığımızı, konuyu Anayasa Mahkemesi gündemine sunduğumuzu ve bunun memur emeklilerinin haklı mücadelesi açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Anayasa Mahkemesi’ne taşınan bireysel başvurunun yalnızca tek bir kişinin başvurusu olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Kahveci, bu dosyanın milyonlarca kamu görevlisinin ortak beklentisini, geleceğe ilişkin umudunu ve çalışma hayatı ile emeklilik hayatı arasındaki adalet arayışını temsil ettiğini söyledi.
Türkiye’nin dört bir yanındaki kamu çalışanları ile emeklilerin, başvurunun bir an önce sonuçlandırılması ve adil bir karar verilmesi talebiyle dilekçeler gönderdiğini ifade eden Kahveci, bu dilekçeleri Anayasa Mahkemesi’ne teslim ettiğimizi belirtti.
“HAKKIN SAHİBİNE TESLİM EDİLMESİNİ İSTİYORUZ”
Kahveci, “Teslim ettiğimiz her dilekçe bir emeklinin sesi, bir kamu çalışanının beklentisi ve bir ailenin geleceğe dair umududur. Biz herhangi bir ayrıcalık ya da yeni bir imtiyaz istemiyoruz. Yalnızca hakkın sahibine teslim edilmesini istiyoruz.” dedi. Anayasa’nın sosyal hukuk devleti, eşitlik ve sosyal güvenlik ilkelerine işaret eden Kahveci, Anayasa Mahkemesi’nden söz konusu başvuruyu öncelikli olarak ele almasını ve kamu çalışanları ile emeklilerin yıllardır beklediği adil kararı vermesini talep ettiğimizi ifade etti.
Türkiye Kamu-Sen olarak kamu görevlileri ve emeklilerin hak mücadelesinin yanında olmaya devam edeceğimizi belirten Genel Başkanımız Önder Kahveci, Türk Büro-Sen tarafından yürütülen bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı da sözlerine ekledi.
Basın açıklamamızın ardından Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ile sendikalarımızın Genel Başkanları, Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binlerce dilekçeyi Anayasa Mahkemesi’ne teslim etti.







