Bakan Özer: “Garibanın derdi ile hemhal oluyor gibi görünenler, arkasını kazıdığınız zaman başörtüsü yasakçısı çıkıyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Özer: “Garibanın derdi ile hemhal oluyor gibi görünenler, arkasını kazıdığınız zaman başörtüsü yasakçısı çıkıyor”
Abone ol
Ümraniye’de yapımı tamamlanan Can Gür İlköğretim Okulu ve Prof. Dr. Sabri Orman Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katıldığı törenle hizmete açıldı. Bakan Özer, “Garibanın derdi ile hemhal oluyor gibi görünenler, arkasını kazıdığınız zaman başörtüsü yasakçısı çıkıyor” dedi.

Ümraniye’de 5 bin 446 metrekare üzerine kurulan Can Gür İlköğretim Okulu ve Prof. Dr. Sabri Orman Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katıldığı törenle hizmete açıldı. Programa Bakan Özer’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da katılım sağladı.

 

 

“Garibanın derdi ile hemhal oluyor gibi görünenler arkasını kazıdığınız zaman başörtüsü yasakçısı çıkıyor”

 

 

Programda konuşan Bakan Özer, “Eğitim alanında devasa bir eğitim seferberliği yapıldı. Bizim gibi doğal kaynaklarda sıkıntılar yaşayan ülkelerin aslında fırsat penceresi olan insan kaynağını iş gücüne çevirmedeki en büyük enstrüman eğitim. Bu nedenle eğitimin her kademesinde okullaşma oranı çok kritik. 2000’li yıllarda 5 yaşındaki okullaşma oranı yüzde 11, liselerdeki okullaşma oranı yüzde 44, yüzde 56’sı erişemiyor. Yükseköğretimdeki net okullaşma oranı yüzde 14. Eğitimle ilgili destek verilmiyordu aynı zamanda. başörtüsü yasakları uygulanıyordu. Aynı zamanda katsayı zulmü uygulanıyordu. Bugün çok rahat bir şekilde kadına şiddet ya da beyin göçünden konuşuyorlar. Bugün konuşanlar, o günlerde kadına şiddetten konuşmuyordu. Başörtülü kadınlara yükseköğretim kurumları önündeki travmayı yaşatırken. Bugüne geldiğimizde 5 yaşındaki okullaşma oranı yüzde 98, ilkokullarda okullaşma oranı yüzde 99.63. Yani Cumhuriyet tarihinde ilk kez eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranı yüzde 95’in üzerine çıktı. Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı 1 milyon 800 bin çocuğumuza her gün ücretsiz yemek veriyor. Sanki garibanın derdi ile hemhal oluyor gibi görünenler arkasını kazıdığınız zaman başörtüsü yasakçısı çıkıyor. Arkasını kazıdığınız zaman kat sayı uygulamasını uygulayanlar ortaya çıkıyor. Her okula ihtiyacını karşılaması için bütçeler verdik. İnşallah eğitim sistemimiz çok daha kaliteli olarak büyümeye koşmaya devam edecek” dedi.

 

 

 

Bakan Özer: “Garibanın derdi ile hemhal oluyor gibi görünenler, arkasını kazıdığınız zaman başörtüsü yasakçısı çıkıyor”

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısı giriş sınavı ilanıÖnceki Haber

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısı gir...

Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan’ın ismi kütüphanede yaşayacakSonraki Haber

Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan’ın ismi küt...

Yorum Yazın

"Alo Mevzuat" öğretmen Ahmet Kandemir, milletvekili aday adayı oldu
İşte Depremle ilgili yalan haberler ve gerçekler
TEKNOFEST 2023 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Final Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
Bakan Özer: 5 Yaşta Okullaşma Oranını Yüzde 99.9'a Yükselttik
YKS Kampına Yaklaşık 230 Bin Üniversite Adayı Katıldı
2023 Yılı Bilsem Öğretmen Seçme Ve Atama Kılavuzu Güncellendi
Kaynaştırma/Bütünleştirme Kapsamında Sunulan Destek Eğitim Odası Hizmetinde Eğitim Uygulamaları Semineri Öba'da Yayımlandı
Meclis Tatile Girmeden Şube Müdürleri ve Müfettişlerin Ücretlerinde Bir Düzenleme Yapılmalıdır
Okulların Başarılı Çalışmaları "Eğitimde İyi Örnekler" Web Sitesinde Paylaşılıyor
Ramazan-ı Şerif 2023
"Eğitimde Tek Yürek" Programı Hız Kesmeden Devam Ediyor
40 Naat Kitaplarıyla İmam Hatip Okullarımızda Kadim Bir Geleneği Yeniden Canlandırıyoruz
TEKNOFEST 2023 için Geri Sayım Başladı
TEKNOFEST 2023 İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması Kritik Tasarım Rapor Sonuçları Açıklandı!
Çeyrek Asırdır Bekleyen Sorunlar Ağustos Ayındaki Masada Değil, Seçimden Önce Son Torba Yasayla Hemen Şimdi! Çözülmelidir
Uluslararası Araştırmacı Projeleri Program Takvimi Belirlendi
Bayram Dönemi Özel Günler İkrazı Uygulamamız Başlıyor
3 Bin 500 Engelli Öğretmen Ataması İçin Başvurular 3 Nisan'da Başlayacak
Ramazan-ı Şerif 2023
Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2022 Yılı Faaliyet Raporu