TEÇ-SEN - Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası

İlave Ek Ödemenin Memur Emekli Maaşına Yansıtılmasında kararlıyız
İlave Ek Ödemenin Memur Emekli Maaşına Yansıtılmasında kararlıyız
İçeriği Görüntüle

TEÇ-SEN: HİÇBİR MEMUR SINIFI DIŞINDA VE SINIFI İÇİNDEKİ DERECESİNİN ALTINDA ÇALIŞTIRILAMAZ!

TEÇ-SEN’den Bir Hukuk Zaferi Daha! Mersin’de üyemiz adına açtığımız davada Mahkeme, bilgisayar mühendisinin hizmet sınıfı ve görev tanımı dışında, idari işlerde sürekli olarak görevlendirilmesini hukuka aykırı bularak işlemi iptal etti.

Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğünde Teknik Hizmetler Sınıfında bilgisayar mühendisi olarak görev yapan üyemiz, başka bir şubede mühendislik görevleri dışında, Genel İdare Hizmetleri Sınıfındaki personelin yürütebileceği işlerde görevlendirilmişti.

MAHKEME NE DEDİ? Mersin 1. İdare Mahkemesi, 657 sayılı Kanun’un 36 ve 45. maddelerini esas alarak; • Memurların hizmet sınıfları dışında ve sınıfları içindeki derecelerinin altında çalıştırılamayacağını, • Mühendislerin görev tanımlarıyla bağdaşmayan idari işlerde görevlendirilemeyeceğini, • İdarenin takdir yetkisinin sınırsız olmadığını, • Hizmet sınıfına aykırı, süresiz ve sürekli görevlendirmelerin hukuka uygun olmadığını vurguladı. Mahkeme, üyemizin görevlendirmeye yaptığı itirazın reddine ilişkin işlemi iptal etti.

TEÇ-SEN OLARAK DİYORUZ Kİ: Kamu çalışanlarının hizmet sınıfları, mesleki unvanları ve görev tanımları idarenin keyfî takdirine bırakılamaz! Personel ihtiyacı gerekçe gösterilerek memurların hizmet sınıfları dışında çalıştırılması kabul edilemez. İdarelerin 657 sayılı Kanun’un emredici hükümlerine uygun hareket etmeleri hukuki bir zorunluluktur. TEÇ-SEN olarak bu kararın ortaya koyduğu hukuki sınırların tüm eğitim kurumlarında uygulanmasının takipçisi olacağız.