Eğitim boyunca katılımcılar, yerli ve millî imkânlarla geliştirilen DENEYAP Kart üzerinde çeşitli uygulamalar gerçekleştirerek elektronik programlama konusunda temel ve orta düzeyde bilgi edinme fırsatı buldu.
 

Öğrenciler, sıcaklık ve nem sensörleri aracılığıyla çevresel veriler toplayarak bu verileri gerçek zamanlı olarak OLED ekranda görüntüledi. DENEYAP Kart’ın dahili butonu kullanılarak RGB LED bileşeni kontrol edildi ve böylece temel giriş/çıkış mekanizmaları uygulamalı olarak öğrenildi.
 

Yusuf Tekin, Kahramanmaraş'ta ziyaretlerinde bulundu Yusuf Tekin, Kahramanmaraş'ta ziyaretlerinde bulundu

Eğitimin bir diğer bölümünde ise DENEYAP Kamera Modülü tanıtıldı. Katılımcılara görsel veri elde etme süreçleri anlatıldı ve temel görüntü işleme uygulamalarına dair örnekler sunuldu.
 

Bu eğitim sayesinde Marmara Üniversitesi öğrencileri, teorik bilgilerini uygulama ile pekiştirmenin yanı sıra DENEYAP Kart’ın sunduğu çok yönlü geliştirme altyapısını tanıma fırsatı buldu ve kendi projelerini geliştirme yolunda önemli bir deneyim kazandı.