Siirt Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü’nün göreve başladığı günden bu yana öğretmenlere yönelik cinsiyetçi, ayrımcı ve baskıcı tutumlarıyla okulda çalışma barışını bozduğu; eğitim-öğretim ortamını tahrip eden hukuk dışı uygulamalara imza attığı sendikamıza yapılan başvurular, başlatılan soruşturmalar ve basına yansıyan haberlerle kamuoyuna yansımıştır.

MKE Aylık Podcast Yayında: 15 Kasım - 15 Aralık 2025
MKE Aylık Podcast Yayında: 15 Kasım - 15 Aralık 2025
İçeriği Görüntüle

Kadın öğretmenlere yönelik aşağılayıcı ve cinsiyetçi söylemler, öğretmenleri etnik kimlikleri üzerinden hedef alan ayrımcı ifadeler, tutanak ve ceza tehdidiyle sürdürülen sistematik mobbing, ders ücreti karşılığı çalışan öğretmenlerin keyfi biçimde görev yerlerinin değiştirilmesi, öğretmenlere yönelik tehditkâr ve küçük düşürücü üslup ile okulun işleyişine dair ciddi usulsüzlük iddiaları kabul edilemez boyuttadır.

Tüm bu ağır iddialara rağmen söz konusu okul müdürünün görevine devam etmesi, soruşturmanın sağlıklı ve tarafsız yürütülmesini zedelemektedir. Delillerin karartılması ve öğretmenler üzerindeki baskının sürmesi ihtimali göz önüne alındığında, etkili bir soruşturma için acil tedbir alınması zorunludur.

Eğitim Sen olarak; Millî Eğitim Bakanlığı’nı sorumluluğa davet ediyor, Bakanlık müfettişlerinin derhal görevlendirilmesini ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137. maddesi uyarınca okul müdürünün görevden uzaklaştırılmasını ya da yöneticilik görevinden alınarak başka bir kurumda görevlendirilmesini talep ediyoruz.

Eğitim-Sen