Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Kapsamında Hafızlığını Tamamlayan 133 Öğrenci İcazetlerini Aldı

Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi kapsamında hafızlığını tamamlayan 133 öğrenci için Sakarya'da 4. Büyük Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirilen merasimin ardından hafız öğrenciler, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin ile de bir araya geldi.

Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Kapsamında Hafızlığını Tamamlayan 133 Öğrenci İcazetlerini Aldı

228

Geleceğin iş dünyası, yeni beceriler gerektiriyor
Geleceğin iş dünyası, yeni beceriler gerektiriyor
İçeriği Görüntüle

Güncelleme : 29.06.2026 17:37

Yayın : 29.06.2026 15:14

Hafız Öğrencilerin İcazet Sevinci

Serdivan Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen icazet merasimi, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra Sakarya Valisi Rahmi Doğan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, il protokolü, eğitim camiası, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Örnek Bir Model

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz, hafızlık geleneğinin milletimizin asırlardır yaşattığı en önemli manevi miraslardan biri olduğunu belirterek Kur'an-ı Kerim'i muhafaza etmenin ve bu emaneti gelecek nesillere eksiksiz şekilde aktarmanın büyük bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

"Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi"nin, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığının iş birliğinde yürütülen ve hafızlık geleneğini çağın eğitim anlayışıyla buluşturan örnek bir model olduğunu vurgulayan Yılmaz, proje sayesinde öğrencilerin örgün eğitimlerine ara vermeden hafızlıklarını tamamladıklarını ve akademik gelişimlerini sürdürürken Kur'an-ı Kerim'i hıfzetme bahtiyarlığına eriştiklerini söyledi.

Akademik başarı ile manevi gelişimi bir arada sunan bu yaklaşımın öğrencilerin millî ve manevi değerlerine bağlı, sağlam karakterli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmelerine katkı sunduğunu belirten Yılmaz, 2019 yılından bu yana ülke genelinde on binlerce öğrencinin projeyle buluşmasının ve binlerce öğrencinin hafızlığını tamamlamasının projenin ortaya koyduğu vizyonun toplum tarafından güçlü bir şekilde benimsendiğinin göstergesi olduğunu ifade etti.

Hafızlık İlim Yolculuğunun En Sağlam Başlangıçlarından Biridir

Hafızlığın ilim yolculuğunun en sağlam başlangıçlarından biri olduğunu belirten Yılmaz, hafız öğrencileri tebrik ederek bundan sonraki eğitim hayatlarında da aynı azim ve gayretle yollarına devam etmeleri temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından hafızlığını tamamlayan 133 öğrenciye icazet belgeleri ve hediyeleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Hafız Öğrenciler Cumhurbaşkanımızla Bir Araya Geldi

İcazet merasiminin ardından hafız öğrenciler, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ile bir araya gelerek icazet sevinçlerini paylaştı. Buluşma, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

Cevdet Yılmaz

Bugün Sakarya’da Kur’an-ı Kerim’i gönüllerine nakşederek hafızlık icazeti alan evlatlarımızın sevincini paylaşmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Hafızlık, Kur’an-ı Kerim ayetlerini ezberlemenin yanı sıra ilahi emaneti muhafaza etmek, onu ahlak ve hikmetle taşımaktır. Kur’an-ı Kerim’i gönüllerinde emanet bilen, onun rehberliğinde istikamet üzere yürüyen evlatlarımızın her birinin gözlerinden öpüyor; kıymetli ailelerini, hocalarını ve hafızlarımızı gönülden tebrik ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Millî Eğitim Bakanlığımızın iş birliğinde hayata geçirilen Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi’nde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Resim

Resim

Resim

Resim